2016寒假开学考试题

He can’t speak French, _______can I.

(A) so

(B) and

(C) but

(D) neither


正确答案:D 
解答参考:D 在否定句中,当表示前面所说的情况也适用于另一人的时候,后面的句子用neither / nor引导,主谓倒装。【译文】他不会讲法语,我也不会。  


In his spare time he()some classes to improve his English.

A、attends

B、attends to


参考答案:A


并励直流电动机的额定电流IN,额定电枢电流IAN和励磁电流IfN三者的关系为()

A、IN=IAN+IfN

B、IN=IAN-IfN

C、IN=IAN=IfN


正确答案:A


The Browns are ( 11) Smiths neighbors. Mr Brown's name is John. But when his neighbors talk about him,they ( 12 ) him "Mr Going-to-do . Do you know why? Mr Brown always says he is going to do something,but he ( 13) does it.Every Saturday, Mr Brown ( 14 ) to the Smiths back door and talks to Mr Smith. He always says he ( 15 ) do something."I,m going to clean my house today,"he says,( 16 ) "I'm going to wash my car tomor-row,"or"These trees in front of my house'are ( 17) big,l m going to cut them down next week."

Mr Smith usually says,"( 18) ,John?"He knows his neighbor is not going to clean his house,or wash his car,or cut down any trees. Then he says,"Well,excuse me,John. I-m going to do some work in the house. "And he ( 19) .Mr and Mrs Smith often say to their only child Dick,"Are you going to do something?Then do it. Don-t be ( 20) 'Mr Going-to-do'.

( )11.

A.the

B.a.

C.one

D./


正确答案:A


28. "He told his wife about it. "Here“i t”refers to

_________ .

A. the policeman caught a thief

B. he found money in his garden

C. the coins of a shop

D. the hole in his trousers


正确答案:B
28.B【解析】他把发现金币这事告诉了妻子。故B项正确。


高二年级开学之初英语考试试题一、阅读理解:60AMost of my friends speak several Ianguages. My friend Hans Kimmel, for example, speaks three Ianguages German, French and English. And my friend Pavlov speaks four Ianguages Russian, French, Spanish and English. Then there is Charles Zhou. His native Ian guage is Chin ese, but he speaks three or four other Ian guages flue ntly. I do not un dersta nd it. They speak, read and write all those Ian guages, and I only know one Ian guage En glish. Why can ' t I speak any foreign larigages? Am I stupid to learn a foreign Ianguage?Maybe it is all a questi on of home and environment. My pare nts do not speak any other Ian guages, so of course we speak En glish at home. But look at Hans. His father is Germa n and his mother is French. So he speaks two Ianguages at home. And look at John ' family. His father is Russia n and his mother is Spani sh. So they speak two Ian guages at home.Perhaps it is a question of geography, too. I live in the United States, and I can travel hun dreds of miles with only one Ian guage En glish. But it is differe nt for Hans in Europe. He lives in Germa ny, but i n a few hours he can travel to France, or to Italy, or to Holla nd, or to Denm ark. So of course he hears other Ian guages all the time. And he n eeds other Ian guages.I am studying Italian this term at the university, but I am not learning very much Italian. I can not practice it at home or in restaura nts or in stores. I only speak it three hours each week in the classroom. That' s all. The rest of thqoemieE nglish. Maybe I should go to Italy fora few mon ths. The n perhaps I could really learn Italia n.1. Who can speak Fren ch, Germa n and En glish ?A) The author himself.B) Hans Kimmel.C) Charles.D) Joh n.2. The pers on whose mother ton gue is Chin ese is.A) a friend of Zhou' sB) PavlovC) ZhouD) Hans3 According to the writer' s opinion, the reason why he canknothspeanguages is that _A) he is stupidB) he is not good at lear ning Ian guagesC) he is not in terested in lear ning Ian guagesD) he lives in an English- speaking country and his parents don' t speak any other Ianguagesexcept En glish4. The writer thinks that if a pers on wants to lear n a foreig n Ian guage well, he should.A) study hardB) go to ItalyC) have a good Ian guage situati onD) be clever and good at lear ning Ian guages5. The writer ' s native langu .A) Russia nB) Italia nC) En glishD) Germa nBMany a young pers on tells me he wants to be a writer. I always en courage such people, but I also explain that there' s a big differenee betweend wbeigg aiumoet” ancases individuals are dreaming of wealth and fame, not the long hours alone at a typewriter. “ You&、#39; ve got to want to write,” I say to them, not want to be a writer.The reality is that writing is a Ionely, private and poor-paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded. When I left a 20-year career in the US Coast Guard to become a f、reelanee writer(自由撰稿者),I had no prospects at all. What I did have was a friend who found me a room in a New York apartme ntbuildi ng. It did n't even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought used manual typewriter and felt like a genuine writer.After a year or so, howeve

It is the first time I_with native speakers in English. (talk)


正确答案:

64.It is the first time I have talked with native speakers in English. (talk) 时态


18 . —You speak very good French !

—Thanks . I __________ French in Sichuan University for four years.

A. studied B. studyC. was studyingD. had studied


正确答案:A


A

I am Li Tao. I’m from China. I-m ten. I'm in Class One,Grade Four. I’m in Row(排)Three.I’m Number(号) 4. This is my friend. His name is Kang Kang. He is ten, too. He-s in my class. He is in Row Three, too. He is Number 5.

( )21.I am _________.

A. Kang Kang

B. nine

C. from China

D. Number 5


正确答案:C
21.C【解析】从文中第二句可知.


My brother speaks French—he can act as interpreter. (英译汉)


参考答案:我哥哥会说法语,所以,他可以当翻译。


He speaks German, but his native()is French.

A. tongue

B. voice

C. accent


参考答案:A

更多 “2016寒假开学考试题” 相关考题
考题 He speaks Spanish fairly well.A:quite B:very C:always D: hardly答案:A解析:本题考查的是对近义副词的辫析。本句话的意思是“她的西班牙语颇为不错”。B选项very的意思是“很,非常”,程度很深;C选项always的意思是“总是”,是一个描述频率的副词,表示频率较高;D选项hardly的意思是“几乎不”,也是一个描述频率的副词,表示频率很低;A选项quite的意思是“或多或少,颇为”,题目中所示部分fairly的意思比little 程度深但又没有very的程度深,相比之下,quite所表示的程度最为贴切,因此A选项符合题意。

考题 单选题Joe will come to the party at Jane and Ian's, won't he? ()A Oh, yeah, I forgot.B It‘s at 8 o‘clock.C Yeah, he‘s bringing his cousin, SandyD Yeah, it‘s a nice party正确答案:D解析:暂无解析

考题 单选题“How do you read?” “I read you four”().A excellentB badC fairD good正确答案:D解析:暂无解析

考题 问答题In this section, there is one passage followed by a summary. Read the passage carefully and complete the summery below by choosing a maximum of three words from the passage to fill in each of the blanks 51-5.Remember to write the answers on the answer sheet.  For many years after he formed his Theory of Relativity, Albert Einstein visited many universities in different cities where he gave talks about it. He had his own chauffeur who drove him to where he was to give the talk. The chauffeur sat at the back of the room while he was giving his lecture, and then drove him home.  One day, the chauffeur said to Einstein, “Professor, I have heard you give your talk so many times that I know every word of it.” “Do you?” Einstein said with a smile. “Let’s find out, shall we? You give my next talk for me. Nobody knows what I look like where we’re going. I’m just a name to them.” Just before they reached the university where Einstein was to give his talk, he changed places with his chauffeur.  The chauffeur’s memory was excellent and he was able to give Einstein’s talk exactly as Einstein gave it. He did not understand a word he was saying, but this did not seem to matter. Then, as he was leaving the university, one of the teachers who had been at the talk came up to him.  “Professor Einstein,” he said. “That was a most interesting talk. I’d be grateful if you would answer a question.” The chauffeur hurried on. “I’m sorry,” he said, “but I’m late for my next meeting.”  “I’ll walk with you,” the teacher said. “I want to talk to you about the problem.” The teacher walked along beside the chauffeur and asked him to solve a very difficult mathematical problem.  The poor chauffeur couldn’t understand the problem, let alone attempt an answer. He did not know what to say. Then he had an idea. “It’s so simple,” he said. “Even my chauffeur could answer it.”  He pointed to his car, where Einstein was standing, still wearing the chauffeur’s cap.  “This man has a maths question,” he said to Einstein. “It’s so easy I’m sure even you can answer it.”  Summary:  Albert Einstein was a famous scientist who worked out the Theory of Relativity. He used to travel around the country with his chauffeur giving (1) on mathematics. His chauffeur knew his talk very well so Einstein asked him to give the talk at the next (2) where they did not know him. The chauffeur did well, but afterwards a teacher came up to him and asked him a difficult (3) .The chauffeur did not know the answer but he said, “This problem is so simple I’m sure my chauffeur knows (4) it.” Then he pointed to Einstein still standing (5) beside the car.正确答案:1.talks 文章第一话明确指出爱因斯坦经常带着他的司机到各地演讲。2.university 由第二段最后一句话可看出他们是到大学做演讲。3.mathematical problem 由第五段最后一句话可以看出那个老师问的是一道非常难的数学题。4.how to solve could answer it也就是know how to solve it。5.in his cap in his cap是wearing the chauffeur’s cap的另一种说法。解析:暂无解析

考题 单选题Only when he apologizes for his rudeness I will speak to him again.A whenB apologizesC I willD him正确答案:C解析:

考题 We cannot communicate with the French guests because ______we ______ he speaks French.A、neither orB、either norC、neither norD、either or参考答案:C

考题 单选题Dr. Hartmann is mentioned in the passage ______.A as the opponent of Dr. Ian OswaldB because he has strange sleeping habitsC as the pioneering sleep scientistD because of his observation and analysis of sleep habits正确答案:A解析:由题干中Dr. Hartmann定位到第三段,该段提到每个人需要的睡眠时长都不一样,此外最后一句给出Dr. Ernest Hartmann的观点:找出你所需要的睡眠时间,你将成功地使你的身体以最大的效率运转,接下来文章对Dr. Ernest Hartmann关于睡眠的研究发现进行了介绍,因此D项为正确答案。

考题 单选题The writer leads us to conclude that if he had been encouraged to speak Spanish in school, he might.A have known what to do before the game.B have offered tacos to the Churchill team.C not have felt so inferior to the whites.D have played better basketball with his friends.正确答案:A解析:作者在第四段提到自己上小学的时候不被允许说西班牙语,到后来上高中的时候虽被允许了,但他们一说西班牙语就感到羞耻,觉得自己的语言和文化很低下。可以推断出作者认为要是自己上学的时候被允许说西班牙语,他自己就不会感到那么低人一等了。

考题 Passage FiveIn order to learn a foreign language well, it is necessary to overcome the fear of making mistakes. If the primary goal (目标) of language use is communication (交际), then mistakes are secondary considerations that may be dealt with gradually. On the other hand, students should not ignore their mistakes. The language learner may observe how native speakers express themselves, and how native expressions differ from the way the learner might say them. For example, a Spanish speaker who has been saying "I do it" to express willingness to do something in the immediate future, could, by communicating with native speakers of English, observe that native speakers actually say "I'll do it". The result can serve as a basis for the student to change his way of using the present tense in English. But a student who is unwilling to communicate in the first place would lose this opportunity to learn by trial and error.52. According to the passage, the present tense in English is ______.A. not used to express one's readiness to do something in the immediate futureB. used with some verbs but not with others to express future intentionC. basically the same in English as it is in SpanishD. not the most difficult problem for foreign students正确答案:A 52.答案为A 此考题为细节题。根据文章中的...a Spanish speaker who has been saying“I do it”to express willingness to do something in the immediate future,could,by communicating with native speakers of English,observe that native,speakers actually say“I'll do it”,可肯定A正确。

考题 单选题Charles Dickens’ father was put into prison because he _____.A stole money from other peopleB refused to pay taxesC didn’t pay for his children’s educationD owed money to other people正确答案:A解析:由原文第一段中的“When Charles was 12 years old, his father went to prison because he was in debt.”可知,查尔斯12岁时,他的父亲因为欠债而入狱。因此D项正确。