单选题How should we understand the richness of these three civilizations according to the passage?A It meant people’s ability to produce commodities.B It meant people’s ability to domesticate plants and animals.C In population it meant the ability to raise a

题目
单选题
How should we understand the richness of these three civilizations according to the passage?
A

It meant people’s ability to produce commodities.

B

It meant people’s ability to domesticate plants and animals.

C

In population it meant the ability to raise a ruling class.

D

In population it meant the ability to draw other peoples to the area.

如果没有搜索结果或未解决您的问题,请直接 联系老师 获取答案。
相似问题和答案

第1题:

(b) Explain what is meant by McGregor’s

(i) Theory X; (5 marks)


正确答案:
(b) Douglas McGregor has suggested that the managers’ view of the individuals’ attitude to work can be divided into two categories, which he called Theory X and Theory Y. The style. of management adopted will stem from the view taken as to how subordinates behave. However, these two typologies are not distinct; they do in fact represent the two ends of a continuum.
(i) Theory X is based on traditional organisational thinking. It assumes that the average person is basically indolent and has an inherent dislike of work which should be avoided at all costs. The individual lacks ambition, shuns responsibility, has no ambition and is resistant to change. This theory holds that the individual seeks only security and is driven solely by self-interest. It follows that because of this dislike of work, most have to be directed, controlled, organised or coerced. Management is based on fear and punishment and will have an exploitative or authoritarian style. This reflects the thinking of the classical school of management, based on a scientific approach, specialisation, standardisation and obedience to superiors.

第2题:

By saying "Let's hope that this time it really will be the last one", the father meant that ______.

A. he wished people had not built the bonfire

B. he hoped people would not build any more bonfires

C. he hoped there would be no more wars in the world

D. he wished the Second World War had not happened


正确答案:C
43.文章最后一段提到作者的父亲参加过第一次世界大战,并且当第一次世界大战结束时似乎也有过这样的庆祝。但这并未阻止第二次世界大战的爆发。因此,当人们第二次庆祝世界大战的结束时,父亲发出深深的忧虑和期盼:真希望世界不会再有战争。选项 C是正确的。

第3题:

Emotional intelligence is a person's ability to understand their own emotions and those of others, and to act appropriately using these emotions. Research suggests that a person’s emotional intelligence (EQ) might be a greater predictor of success than his or her intellectual intelligence(IQ), despite an assumption that people with high IQs will naturally accomplish more in life.

The Marshmallow Test is mentioned in Emotional Intelligence, by Goleman. How a child performs on this test at the age of 4 is a better predictor of his or her future success in life than his or her IQ.

What researchers do is leave the child alone in a room with a marshmallow, telling them they can either eat the marshmallow immediately, or, if they can wait till the researchers return, they can have 5 marshmallows.

What this is testing is ―impulse control and the ability to ―delay gratification . It’s an example of ―frustration tolerance . Much of what we want later on in life requires resisting the immediate impulse, and also being able to ―delay gratification , i.e., when in college, you might have preferred to be off surfing in Hawaii, but, since you valued what a college education would do for you, you stuck with it. And it meant giving up some things you might have preferred doing at the time.

Some of the children can’t resist, and take the marshmallow immediately. Others stick it out, and what do they do? They count their fingers and toes... get up and look out the window... find a book in the room and read it... look up at the ceiling—they are very clever!

Somewhere they developed this skill... could it have been their parents?

My mom used to tell me ―When you’re angry, stop and count to ten. She was teaching me to stop and think before I spoke or took action. This is a tried-and-true way to emotional intelligence—stopping to think before you act or react.

(1) Which of the following is not included in EQ?

A、the ability to understand one’s own emotions

B、the ability to understand other people’s emotions

C、the ability to act properly using those emotions

D、the ability to wait till the researchers return

(2) The Marshmallow Test is to ().

A、test one’s IQ

B、test one’s EQ

C、test one’s patience

D、test one’s temper

(3) You stuck with a college education although you preferred to be off surfing in Hawaii. This example is to explain ().

A、both ―impulse control and the ability to ―delay gratification

B、―impulse control

C、the ability to ―delay gratification

D、neither ―impulse control nor the ability to ―delay gratification

(4) The example of the author and his mother shows ().

A、the author can resist temptations

B、the author is very clever

C、some children develop their EQ through their parents’teaching

D、when a person is angry, it is important to count from one to ten

(5) Which of the following is true?

A、If a person’s IQ is high, he will be successful.

B、If a person’s EQ is high, he will be successful.

C、A person with high IQ is more likely to be successful.

D、A person with high EQ is more likely to be successful.


参考答案:ADCBB

第4题:

According to Noam Chomsky, human beings are born with an innate ability to acquire and produce language known as__________.

A.CAT
B.MRI
C.TG
D.LAD

答案:D
解析:
考查语言学知识。题目的意思是“根据乔姆斯基的观点,人类与生俱来具有习得和输出语言的内在能力。这种能力叫什么 ”乔姆斯基的一个著名理论:Chomsky proposed that human beings are born with an innate ability known as Language Acquisition Device or LAD。也就是人类与生俱来的内在语言能力叫做语言习得机制,可以简称为LAD。因此该题正确答案为D。

第5题:

Improvement of people's ability to focus may______.

A.affect their moods

B.distract their minds

C.reduce their boredom

D.increase their depression


正确答案:C
解析:细节理解题。由文章第四段“such that improving…decrease boredom.”可知答案选C。

第6题:

E

Every day we experiencc one of the wonders of the world around us without even realizing it It is not the amszing complexity of television. Nor the impressive tcchnology of transport The universal wonder we share and

Experience is our ability to make noises with our mouths, and so transmit ideas and thoughts to each other’s minds. This ability comes so naturally that tend to forget what a miracle(奇迹)it is.

Obviously, the ability to talk is something that marks humans off from animals. Of course, some animals have powers just as amazing. Birds can fly thousands of miles by observing positions of the stars in the sky in relation to the time of day and year. In Nature’s went show, humans are a species of animal that have deve pod their own special act. If we reduce it to basie ferms, it’s a ability for communicating information to ther by varying sounds we make as we breathe out.

Not the to don’t have other powers of communication. Our facia. expressions convey our emotions, such as anger, or jout or disappointment. The way we hold our beads can indicate to others whether we are happy or sad. This is so-called “body language”. Bristling(直立的)fur is an unmistakable warning of attack among many animals. Similarly, the bowed bead or drooping tail shows a readiness to take second place in any animal gathering.

Such a means of communication is a basic mechanism that animals, including human beings, instinctively acquire and display. Is the ability to speak just another sort of instinct? If so, how did human beings acquire this amazing skill? Biologists can readily indicate that particular area of our brain where speech mechanisms function, but this doesn’t tell us how that part of our bodies originated in our biological history.

72.According to the passage, the wonder we take for granted is____ .

A.our ability to use language

B.the mintle of technalay

C.the miaole power of nature

D.our canlity to make noises with mouth


正确答案:A

第7题:

The author's mention of broomsticks and telephones is meant to suggest that ______.

A) fairy stories are still being made up

B) there is confusion about different kinds of truth

C) people try to modernise old fairy stories

D) there is more concern for children' s fears nowadays


正确答案:B
答案:B
[试题分析] 主旨题。
[详细解答] 第四段的主要内容是说神话所讲内容大多是虚构的,不真实的,孩子们无法学会适应现实的本领,最后一句提到:If their case were sound,the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a  broomstick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their enchanted girl-friend,目的就是对此主旨进行说明。其中,case就是指神话故事中虚构的,不现实的事实,显然,作者的目的就是表明神话故事会让孩子们混淆事实,无法正确认识现实世界。所以,B为正确答案。

第8题:

empathy is the ability to understand other people's feelings and problems.()

此题为判断题(对,错)。


参考答案:对

第9题:

It has meant that in the first place the amount of benefits must be small lest people’s willingness to work and support themselves suffers.


正确答案:

本题考核知识点:目的状语从句的翻译

该句是一个含有lest引导的目的状语从句的复合句。主句部分又包含了一个that引导的宾语从句。主句的主语为代词it,考生翻译时应联系上下文找出它所指代的对象,避免产生歧义。在此句中,it指代的是前文整个句子,可以译为“这种观念”。Mean字面含义是“表示...的意思”,在这里因为主语译成观念,所以可将mean活译成“认为”与之相搭配。连词lest引导目的状语从句,按字面意思直译是“以免人们的积极性受到损害”,但是考虑到要突出主语以及具体动作,可依照汉语习惯译成主动句。

词汇:benefit常见含义是“好处,利益”,因为整个文章谈论的是社会保障问题,所以应译成“救济金,保障金”。in the first place字面意思是“在第一的位置上”,一般译为“首先”。Willingness原意为“甘愿,自愿”,Suffer意为“受损害,受痛苦”,两个词搭配在一起,译为“积极性受到损害”或“损害积极性”。

译文:首先,这种观念认为,救济金的数额必须小,以免损害人们主动工作,自食其力的积极性。

第10题:

请阅读短文,完成第小题。
We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming(把...按能力分班) pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!
Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.
In our classrooms, we work in various ways. The pupils often work in groups: this gives them the opportunity to learn to cooperate, to share, and to develop their leadership skills. They also learn how to cope with personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, and to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teacher.
Sometimes the pupils work in pairs; sometimes they work on individual tasks and assignments, and they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this efficiently. An advanced pupil can do advanced work; it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

The writer argues that a teacher's chief concern should be the development of the students'_______
查看材料

A.personal qualities and social skills
B.total personality
C.learning ability and communicative skills
D.intellectual ability

答案:B
解析:
题目问:作者坚决主张一位教师主要应该关心学生哪方面的发展。由concern和development可以定位到文章第二段第三句“We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full,not just their academic ability.”我们要关注学生所有方面能力的发展,并不仅仅是学术上的能力。由第二段第二句“This is only one aspect oftlleir total personality.”可以得到学生所有方面的能力即“total personality”.因此答案为B。

更多相关问题